Thursday 28 November 2019

Žirnelių humusas

Ar yra kas nemėgsta humuso?
Man patinka, tik gaminu jį retokai. Puikus užkandis, kuris tinka kramsnoti tiek su daržovėmis, traškučiais, krekeriais... Esu išbandžiusi jau visokių skonių, o šiandien dalinuosi žaliu skoniu :) Toks Grinčo humusas. Pagamintas jis iš žirnelių, bet skonis tikrai puikus.
Tai puikus užkandis šventiniam stalui, iškyloms, į darbą ar mokyklą, bei kramsnoti susirangius priešais TV.
Šiam humusui naudojau pirmą kartą Globus avinžirnius ir tikrai ne paskutinį kartą, nes tai yra kruopščiai atrinktos užaugintos daržovės ir atitinka aukščiausius standartus. Apdirbimo metu daržovės išsaugo visas savo medžiagas, tad pirkėjus pasiekia maistingi produktai. O dabar ir patogiuose vakuminėse pakuotėse.

4 asmenims, 5 min.

1 st. išvirtų žalių žirnelių
1 st. konservuotų avinžirnių "Globus"
1/4 st. vandens
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1/2 citrinos sulčių
1 šaukštas tahini pastos
žiupsnelis druskos
sezamo sėklų

Į virtuvinį kombainą sudedame virtus žirnelius, avinžirnius(prieš tai nuvarviname skystį, kuriame buvo), pilame vandenį ir alyvuogių aliejų. Sutriname iki norimo glotnumo.
Suberiame druską, dedame tahini pastą, įspaudžiame citrinos sultis ir gerai išmaišome. Jei trūksta druskos ar citrinos sulčių dar įdedame.
Humusą dedame į dubenėlį ir apibarstome sezamo sėklomis.
Skanaus užkandžiaujant :)



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...