Tuesday 26 November 2019

17 savaitė.Nekeptas sūrio tortas.

Ir dar vienas ruduo prabėgo. Buvo jis per viduriuką, nes negaliu sakyti, kad buvo blogas ar, kad labai geras. Nėra ko nusiminti, bus dar tų gražių rudens mėnesių kitais metais, o dabar prieš akis laukia nauji projektai, darbai, iššūkiai, planai... Tad nėra ko čia liūdėti, tuoj šventės ir kiti reikalai.
Desertų savaitei atnešu nekeptą tortą, nes tokie man patys skaniausi ir greičiausiai pagaminami.
Puošiau uogomis, bet puikiai atrodytu papuoštas ir imbieriniais meduoliais.
O dabar einame prie recepto.

Torto pagrindas:
100 g sviesto(išlydyto)
200 g sausainių(Gaidelis tiks puikiai)

Sūrio masei:
500 g maskarponės sūrio
300 ml. grietinėlės(38 proc.riebumo)
150 g balto šokolado
50 g cukraus pudros
2 šaukštai vandens
15 g želatinos 
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinukų. Ištirpintą sviestą supilkite ant sutrupintų sausainių ir gerai išmaišykite. Dėkite sausainių masę į tortinę atsegamais šonais ir gerai suspauskite.
Želatiną paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės.
Dubenyje su dviems šaukštais vandens ištirpinkite baltąjį šokoladą garų vonelėje ir atvėsinkite. Sumaišykite ištirpintą šokoladą su ištirpinta želatina.
Maskarponės sūrį sumaišykite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir supilkite balto šokolado masę.
Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
Supilkite sūrio masę ant sausainių, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
Puoškite pagal fantazija.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...