Wednesday 4 December 2019

Kukurūzų blynai

            Šis patiekalas buvo sugalvotas kažkada iš to, kas buvo šaldytuve. Su laiku tobulintas, ingredientai keičiami ir šiuo metu turime tai, ką turime.
                   Šiuo metu šis patiekalas man patinka toks, koks jis yra ir nieko keisti nebenoriu.
                 Ačiū  labai Globus Lietuva už galimybę išbandyti kruopščiai atrinktus ir atitinkančius aukštus reikalavimus produkciją.Labai patiko kukurūzai, nes jie išliko traškūs ir saldūs. Malonumas atsidarius stiklainį su šaukštu valgyti iš karto. Mano mažoji dama juos renkasi pusryčiams, pietums ir vakarienei. 
                         Išbandykite jei dar nebandėte ir tikiu, kad ir jūs liksite sužavėti kaip ir aš.


4 asmenims, 15 min.


100 g miltų

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

1 kiaušinis

80 ml. pieno

1/2 poro baltosios dalies

1 raudonas čili pipiras

240 g Globus kons. kukurūzų

žiupsnelis druskos ir maltų juodųjų pipirų

aliejaus kepimui

Į dubenį įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, berkite druską  ir  pipirus. Išmaišykite tešlą. Tuomet sudėkite kukurūzus, smulkintą čili pipirą, pusžiedžiais pjaustytą porą ir gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite su šaukštu tešlą. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.
Tiekiant naudokite kokį mėgstate padažą arba valgykite be jo, nes šie blynai labai skanūs ir be priedų.


Receptas sukurtas draugaujant su Globus Lietuva

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...