Friday 1 November 2019

Veganiški virtinukai

Šiandieną visi tinklaraščiai mirga su veganišku maistu, tad ir aš nusprendžiau pasidalinti veganišku virtinukų/koldūnų receptu. Kartais gerai yra išeiti iš komforto zonos ir išbandyti kažką kito, ko nesi ragavęs.
Džiaugiuosi, kad rašydama tinklaraštį turiu galimybę išbandyti visokius skonius, nes reikia sekėjams ne tik kotletų ar karbonadų :)
Šiandien kiek kitokie virtinukai, kurie sukurti veganams, bet puikiai tinka ir visavalgiams :) Labai skanūs virtinukai su tofu sūriu ir daržovėmis.
Iš šio kiekio gausis tikrai daug (užteks 4 asmenims), tad galėsite netgi užsišaldyti, kad po darbo dienos galėtumėte greitai pasiruošti pietus ar vakarienę.
Su veganų diena :)


4 asmenims, apie 60 min.+ laikas subręsti

Tešla:
500 g miltų
300 ml vandens
1 šaukštelis nubrauktas druskos

Įdaras:
120 g tofu sūrio (naudojau Sojalita firmos)
1 nedidelė morka
200 g smulkinto kopūsto
1/4 šaukštelio maltų pipirų
1 nedidelis svogūnas
kelios šakelės krapų arba šaukštelis dž.krapų
3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
druskos

Tešlai į dubenį įsijokite miltus, druską ir iš lėto maišant supilkite vandenį. Užminkykite tešlą. Minkykite apie 7 min., tuomet tešla kočiojant nesitrauks. Apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šoną kambario temperatūroje valandai subręsti.
Įdarui svogūną susmulkinkite mažais kubeliais, morką sutarkuokite, o kopūstą susmulkinkite kiek įmanoma mažesniais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite daržoves.Maišant kepinkite, kol daržovės suminkštės. Sudėkite smulkintą tofu, smulkintus krapus, pipirus, druskos pagal skonį ir išmaišykite. Patroškinkite, kol įdaras išsausės.
Iš tešlos iškočiokite ploną lakštą, stikline išspauskite apskritimus ir į jų centrą dėkite įdaro. Suformuokite virtinukus/koldūnus. Į verdantį vandenį sudėkite virtinukus ir virkite 7 min. nuo virtinukų iškilimo į viršų.
Valgykite su norimu padažu ar be nieko.


Receptas sukurtas draugaujant su Sojalita

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...