Wednesday 30 October 2019

14-ta desertų savaitė.Tinginys su grietine

Kartas nuo karto kai pavargstame nuo kompiuterių, darbo ir namų ruošos, susikrauname pikniko krepšį ir lekiame kažkur į parką pasivaikščioti ar paklaidžioti po gražias vietas.
Visada su savimi pasiima termosą kavos ir desertui tinginio. Draugė išmokė labai skanų padaryti ir jį gaminau jau 100 kartų (receptas yra tinklaraštyje), bet vis norisi dar ir dar kažką išbandyti naujo.
Ar gaminote tinginį su grietine? Ne? Tuomet kviečiu nepasididžiuoti ir išbandyti. Tobulas mano skoniui, mano vyrui ir vaikams... Einu vėl gaminti...

10 asmenų, apie 10 min.ir laikas šaldytuve

360 g sausainių (naudojau Gaidelis)
150 ml grietinės
150 g sviesto
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai kakavos
100 g juodojo šokolado

Sausainius sulaužykite.
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, sudėkite laužytą šokoladą, cukrų, kakavą ir grietinę. Masę virti ant vidutinės kaitros maišant, kol taps vientisa.
Šokoladine mase užpilti sausainius ir gerai išmaišyti.
Suformuoti tinginį ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sutvirtėtų ir sustingtų.
p.s. naudokite kokybišką kakavą ir jos negailėkite. Kuo daugiau įdėsite, tuo skonis bus išraiškingesnis.


Šaltinis:LaMaistas.lt

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...