Monday 4 November 2019

14-ta savaitė.Persimonų ir kriaušių trupiniuotis.

Taigi, iki Pyragų dienos liko labai nedaug. Visos šeimininkės ieško "to vienintelio" pyrago recepto, kurį rytoj keps ir neš į darbą kolegoms.
Aš dalinuosi be galo skanaus, paprasto, kaip du kart du, ir greitai pagaminamo pyrago receptu.
Šis receptas gimė mano galvoje atsitiktinai, kai grįžusi iš turgaus pilnais krepšiais gėrybių, galvojau kaip sunaudoti persimonus. Dabar jų pats sezono įkarštis, jie nėra brangūs, tad kodėl neiškepus pyrago?
Tad šios savaitės desertų iššūkyje svečiuojasi persimonų ir kriaušių trupiniuotis.

5 asmenims, apie 60 min.

180 g miltų
5 šaukštai kokoso drožlių
100 g cukraus(galima ir pamažinti)
120 g sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 persimonai
2 kriaušės
1 šaukštelis cinamono

Persimonus nulupame ir kartu su kriaušėmis supjaustome kubeliais. Apibarstome cinamonu.
Kepimo indą patepame lengvai sviestu. Sudedame pjaustytus vaisius.
Trupiniams skirtus produktus sudedame į dubenį, sutarkuojame šaltą sviestą ir su rankomis sutrupiname iki drėgnų trupinių.
Trupinius užberiame ant vaisių.
Dedame į 170 C. orkaitę ir kepame apie 40 min., kol viršus gražiai apskrus ir iškeps.




1 comment:

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...