Gyvenimas verda, kunkuliuoja ir laimė, kad nesvyla. Šiuo metu kaip tyčia turiu tiek darbo, bet... Sustojau . Gyliu lovoje, skaitau knygas, planuoju... Kaip supratote šiuo metu sergu, tad įrašų tinklaraštyje mažai, nors ir gaminu kaip anksčiau. Reikia kažkaip kovoti su virusu, nes savaitgalį laukia skrydis pas savus, į Lt. O ką veiksiu Lt., papasakosiu jau grįžusi :)
Dabar dalinuosi labai skaniomis karštomis upėtakio salotomis, kurios gamintos su mandarinais ir gardintos naujais "Vegeta natur" žuvies prieskoniais.
Taip paruoštos salotos skanios ne tik su upėtakiu, bet ir lašiša. Naudokite tokią žuvį, kurią labiau mėgstate.
3 asmenims , 25 min.
3 upėtakio gabaliukai
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai medaus
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis "Vegeta natur" žuvies prieskonių
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
1/2 šaukštelio druskos
3 saujos salotų mišinio
3-4 mandarinai
1 poras
Užpilas:
3 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai balzamiko acto
1 šaukštas sezamų aliejaus
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1/2 šaukšto tarkuoto imbiero
Sumaišykite visus užpilo produktus ir padėkite į šoną.
Upėtakį nuplaukite, nusausinkite ir dėkite į dubenį. Sumaišykite sojos padažą, medų, cukrų, alyvuogių aliejų, žuvies prieskonius, druską, tarkuotą imbierą. Užpilkite šiuo marinatu upėtakius ir palikite marinuotis 20 min.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite upėtakius , pabarstykite sezamo sėklomis ir kepkite kelias minutes, kol žuvis iškeps.
Į lėkštes dedame salotų mišinį, mandarino skilteles(nuimkite baltą plėvelę), poros žiedus. Ant viršaus uždėkite žuvį. Prieš tiekiant užpilkite pasiruoštu užpilu.
Receptas sukurtas draugaujant su "Vegeta natur".
No comments:
Post a Comment