Saturday 16 November 2019

Vištiena kreminiame garstyčių padaže

Na kiek gi žmogus gali valgyti tą paprastą karbonadą...nors kai kam tai gali būt kasdien ir vis taip pat paruoštas.
Neseniai kepiau po labai ilgo laiko karbonadus ir žinokite tikrai skanu, bet...Man norisi naujų skonių.
Šiandien dalinuosi paprastu patiekalu, bet žinokite nerealiai skaniu. Tas padažas man buvo tobulas, nors vyrui jis nelabai patiko.
Vištiena gavosi minkšta, sultinga ir kvapni, o padažą iki paskutinio lašo pribaigiau :)
Gal ir jums bus idėja pietums(aišku, jeigu mėgstate garstyčias, nes jos dominuoja padaže).

4 asmenims, apie 30 min.

2 didelės vištos krūtinėlės supjaustytos poros kąsnių gabaliukais
pagal skonį druskos ir pipirų
1/4 šaukštelio česnako granulių
miltų apvolioti vištieną
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
3 šaukštai sviesto
100 ml. vištienos sultinio(naudojau Vegetanatur sultinį iš kubelio)
2 šaukštai Dijon garstyčių
1 šaukštas medaus

Vištieną apibarstome česnakų granulėmis, druska bei pipirais. Apvoliojame lengvai miltuose.
Į keptuvę pilame aliejų ir dedame šaukštą sviesto. Dedame vištienos gabaliukus ir ant vidutinės kaitros kepame po 4 min., kol gražiai apkepa.
Kitoje keptuvėje ištirpiname likusį sviestą, supilame sultinį, dedame garstyčias ir medų. Maišant viriname, kol masė taps vientisa. Sudedame apkepintus vištienos gabaliukus ir dar kartu pakepiname apie 5 min.
Valgome su norimu garnyru.


Receptas sukurtas draugaujant su Vegetanatur

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...