Wednesday 20 November 2019

Crumpet-mieliniai blynai

Tokių blynų dar tikriausiai nesate gaminę ir valgę. Tai populiarūs blynai britų saloje. Nors aš čia gyvenu pakankamai ilgai, bet niekada jų nebuvau valgiusi, kol vieną dieną vyresnėlis neišreiškė noro paragauti.Ėmiausi iššūkio, nes nemėgstu kepti blynų, tačiau šie viliojo savo korėta išvaizda :) Teko pavargti, kol radau pirkti formeles jiems kepti( puikiai tinka apvalios formelės kiaušiniams kepti), o jau kai radau, ėmiausi darbo. Praverčiau kelias knygas, tinklaraščius, kol radau receptą su kuo mažiau žaidimo ir ėmiausi darbo.
Genėtinai greitai ir lengvai pasigamina, o ir patiekus prie jų įvairių priedų, primins labiau bandeles nė blynus.
5 asmenims, 60 min.

5 gr sausų mielių
250 g miltų
1 šaukštelis druskos
2 šaukštai sviesto
apie 400 ml šilto vandens

Dubenyje sumaišykite mieles su keliais šaukštais vandens ir palikite 5 min., kad mieles suputotu.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su 2/3 vandens kiekio ir supilame mielių mišinį.
Uždengiame švariu rankšluostuku ir paliekame šiltoje vietoje, kad tešla pakiltu dvigubai. Užtruks apie valandą.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Dedame apvalius metalinius kiaušiniams kepti arba desertams formuoti žiedus, papurškiame aliejumi juos. Atnybiame gabaliuką tešlos ir dedame į keptuvę su žiedu.Tešlos turi būti iki pusės žiedo, nes ji dar pakils kepdama.
Ant vidutinės kaitros kepame 4 min. arba, kol ant viršaus atsiras daug mažų skylučių(apversti nereikia).
Prieš tiekiant į stalą, nuimami žiedai ir apliejama medumi, klevų syrupu arba uždedama tiesiog minkšto sviesto.



Šaltinis: stayathomemum.com.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...