Tuesday 5 November 2019

Antienos troškinys orkaitėje

Pagaliau prisiruošiau aprašyti šį troškinį. Gaminau jį prieš kelias dienas, bet kai dienoje trūksta valandų, tai ir aprašyti sėdau tik dabar.
Ruduo-troškinių metas.Nežinau kaip jums, bet aš ko gero galėčiau juos valgyti kasdien.
Turėjau "Lapino puota" smulkintos ančių kulšelių mėsos, tad buvo puiki proga pagaminti šeimai sotaus, kvapnaus ir labai skanaus troškinio. Gardus.Tirpsta burnoje. Aišku galite improvizuoti, kažką keisti, kažką išimti, bet būtinai naudokite antieną :)

4 asmenims, 1.5 val.

340 g Lapino puota smulkinta ančių kulšelių mėsa

Marinatui:
2 skiltelės česnako
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
1/2 šaukštelio malto kumino
1/2 šaukštelio druskos

Troškiniui:
4 šaukštai aliejaus
1 svogūnas
4 morkos nedidelės
4 bulvės
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
1 l. vištienos sultinio
1 nedidelis jalepeno pipiras
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
pundelis petražolių

Į dubenį sudėkite smulkintą antieną, berkite kuminą, druską,papriką ir smulkintus česnakus.Išmaišykite ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Troškiniui morkas ir bulves nulupkite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Keptuvėje su aliejumi pakepinkite smulkintą svogūną ir čiobrelius, sudėkite antieną ir lengvai apkepinkite.
Į troškinimo indą sudėkite morkas, bulves, kepintus svogūnus, antieną, smulkintą jelepeną,užpilkite sultiniu, pagardinkite druska bei pipirais ir troškinkite orkaitėje 190 C. apie 60 min., kol daržovės suminkštės ir bulvės šiek tiek pasileis.
Prieš tiekiant užberkite smulkintų petražolių.


Receptas sukurtas draugaujant su Lapino puota.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...