Trūksta laiko, bet kam dabar jo užtenka. Negražu būtu bambėti ta tema. Tačiau, kai receptų prisikaupė visas kalnas, o paskelbti jų tinklaraštyje neturiu kada-čia jau negerai. Oi kaip negerai.
Bandau pasidalinti vienu sočiu ir skaniu salotų receptu, kuris buvo ruošiamas tada, kai nesinorėjo ilgai gaišti laiko prie viryklės.
Salotos buvo ne tik, kad skanios, bet ir sočios, tad tokias salotas galite drąsiai neštis į darbą ar mokyklą.
Užpilo tuomet nepilkite ant salotų, o tiesiog neškitės atskirai indelyje, o prieš valgant, beliks tik užpilti ant salotų.
Kaip visada medų naudojau "Brolių medus", nes tai tikrai skanus, kokybiškas medus už patrauklią kainą.
Beje, girdėjau pletkus, kad "Brolių medus" ruošia mielas šventines dovanėles, tad jeigu nežinote ką padovanoti jums svarbiems asmenims, būtinai apsilankykite jų puslapyje ir pasidairykite naujienų, tikiu, kad tikrai išsirinksite :)
2 asmenims, 10 min. +laikas virimui lęšių
200 g rūkytos lašišos
150 g lęšių
500 ml daržovių sultinio
100 g mėgstamų salotų
sauja pipirnių daigų
1 citrina
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis medaus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
Lęšius išvirkite daržovių sultinyje. Išvirus nusunkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
Užpilui citrinos žievelę nutarkuokite ir išspauskite sultis. Jas sumaišykite su medumi, aliejumi, druska bei pipirais. Išmaišykite.
Į lėkštes dėkite salotas, lęšius, lašišos gabaliukus ir užpilkite užpilu. Ant viršaus užberkite daigų ir citrinos žievelę nutarkuotą.
p.s. jei medus kietas, šiek tiek pakaitinkite, kad ištirptų.
Receptas sukurtas draugaujant su "Brolių medus"
No comments:
Post a Comment