Friday 4 October 2019

Triušienos kukuliai su "Chimichiurri" padažu

Tikrai šaunus receptukas. Sveika, paprasta, skanu.
Šiandien visą dieną sėdėdama universitete galvojau ką paruošti namuose, kad tiktų tiek dideliam, tiek mažam.
Turėjau "Lapino puota" smulkintos triušienos, tad pagalvojau, kad visai nieko būtu triušienos "meatbollai" su "chimichurri" padažu.
Padažas šiam patiekalui davė "šarmo" ir puikiai tiko prie švelnios triušienos.
Remonenduoju išbandyti, kai nesinori ilgai užtrukti virtuvėje gaminant vakarienę.
Šis padažas puikiai tinka ne tik su triušiena, bet ir su jautiena, vištiena, fetos sūriu... Ir dar:šis padažas šaldytuve gali išbūti net 2 savaites sandariai uždarytas.

4 asmenims, apie 30 min.

250 g smulkintos triušienos(naudojau Lapino puota)
2-3 šaukštai džiuvėsėlių
2 skiltelės česnako
1/2 nedidelio svogūno
50 g feta sūrio
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio druskos
žiupsnelis maltų pipirų
aliejaus kepimui

Padažas:
nedidelis pundelis šviežių petražolių
nedidelis pundelis šviežios kalendros
nedidelis pundelis šviežių krapų
100 ml alyvuogių aliejaus
3 šaukštai raudono vyno acto
1/2 citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų

Padažui visus žalumynus susmulkiname . Dubenėlyje sumaišome aliejų, actą, citrinos sultis, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu užpilame smulkintus žalumynus ir dedame į šaldytuvą, kol bus paruošti kukuliai.
Į dubenį dedame smulkintą triušieną, beriame džiuvėsėlius, smulkintą kubeliais svogūną, fetos sūrį, dedame išspaustus česnakus, prieskonius ir įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kukuliukus ir iš abiejų pusių kepame keptuvėje, kol apskrunda ir iškepa.
Tiekiame kukuliukus su norimu garnyru ir apliejame padažu.


Receptas sukurtas draugaujant su Lapino puota

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...