Tuesday 1 October 2019

Tofu su kalafiorų "ryžiais"

Vakarais mėgstu vartyti kulinarines knygas ir susiplanuoti ką gaminsiu. Kartais tų + prie patikusio recepto tiek daug, kad nesuprantu ką noriu išbandyti greičiausiai. Kartais receptai nuvilia, kartais nudžiugina, o kartais priverčia triumfuoti. Vienas iš tokių triumfuojančių-šis veganiškas patiekalas.
Buvo puiki proga pasigaminti ir kalafioro "ryžius", kuriuos ko gero jau visi išbandė išskyrus manę :)
Tai labai greitai paruošiamas patiekalas, kuriam gerą toną priduoda česnakas ir imbieras. Kaip žinia tofu yra visai beskonio, tad kokius priedus sudėsite, tokį skonį išgausite. Gaminkite, žaiskite ir jums pavyks.
Šis patiekalas sukurtas veganams, bet puikiai tinka ir visavalgiams :)

2 asmenims, apie 20 min.

150 g tofu (naudojau Sojalita tofu)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sojų padažo
1 šaukštas bulvių krakmolo
Kalafioro ryžiams:
1 didelis kalafioras išskirstytas žiedynais
2 skiltelės česnako
1 cm ilgio imbiero šaknies
6 šaukštai šaldytų žirnelių
šlakelis sezamų aliejaus
1/2 aitriojo pipiro

Alyvuogių aliejų, sojų padažą ir bulvių krakmolą sumaišykite, kad neliktu gumulėlių. Sudėkite kubeliais pjaustytą tofų ir išmaišykite, kad tofu pasidengtu padažu. Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą ir dėkite į 180 C. orkaitę kepti 15 min. vis pavartant.
Kalafiorą sudėti į virtuvinį kombainą ir susmulkinti padarant "ryžius".
Į keptuvę supilti sezamų aliejų, sudėti smulkintas česnako skilteles, tarkuotą imbierą, žirnelius, pipirą ir sudėti kalafioro ryžius. Maišant pakepinti kelias minutes, kol suminkštės.
Į lėkštes dedame kalafioro ryžius, o ant viršaus uždedame tofu gabaliukus.
Skanaus.
Receptas sukurtas draugaujant su Sojalita.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...