10 tiesų apie Samčio užrašus:
*arbatą ir kavą geriu be cukraus
*vynas tik baltas, pusiau saldus ir šaltas
*niekada nepusryčiauju darbo dienomis
*dievinu gausią vakarienę ir naktipiečius
*negaliu pakęsti čepsėjimo
*nieko nėra skaniau už kaimiškus lašinius su juoda duona
*niekada nemėgau gaminti, bet gaminimas pats susirado manę ir tapome "sugyventiniais"
*dievinu gražias lėkštes ir puodelius
*turiu tiek kulinarinių knygų, kad galėčiau atidaryti biblioteką
*kiekvienas rytas turi prasidėti skaniu kavos puodeliu
Tai sakot šiandien Kavos diena? Ir keksiukų savaitėje šiandien svečiuojasi kavos keksiukai, kurie tokie skanūs, kad ties vienu tikrai nesustosite :)
12 vnt.,apie 60 min.
120 g sviesto
120 g cukraus
3 kiaušiniai
400 g miltų
200 ml stiprios kavos
50 g kokybiškos kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremas:
300 g maskarponės sūrio
100 g cukraus pudros
1/2 citrinos sulčių
kavos pupelių(nebūtina)
Paruoškite ir atvėsinkite kavą.
Kambario temperatūros sviestą plakite su cukrumi, kol masė taps puri. Įmaišykite kiaušinius, gerai išmaišykite.
Į sviesto masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Supilkite šaltą kavą ir gerai išmaišykite.
Tešlą supilkite į keksiukų formeles užpildydami 2/3 formelių tūrio.
Dėkite kepti į 180 C orkaitę ir kepkite apie 20-25 min. arba, kol keksiukai iškeps.
Atvėsinkite.
Kremui maskarponę išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis.
Kremą dėkite į konditerinį švirkštą su žvaigždutės antgaliu ir išspauskite kremą ant keksiukų.
Puoškite kavos pupelėmis.
No comments:
Post a Comment