Monday 28 October 2019

Česnakinės kepenėlės

Mėgstu paprastumą.Visur.Namuose, virtuvėje, santykiuose. Nepaprastai gera iš paprastų dalykų sukurti kažką gero ir orginalaus.
Kad ir šį kepenėlių receptą :) Jis man toks nerealiai skanus gavosi, kad vos pagalvojus apie jį, taip ir norisi eiti gaminti vėl ir vėl...
Produktai paprasti, sutinkami kiekvienos šeimininkės virtuvėje, darbo irgi nedaug (palyginus su kitais receptais vakarienės), o skonis...
Jeigu mėgstate kepenėles, tai būtinai, būtinai išbandykite.

4 asmenims, 30 min.

500 g kepenėlių(naudojau vištienos)
1 didelis raudonas svogūnas
8 skiltelės česnako
1 pomidoras
1 šaukštas pomidorų pastos
1 didelė raudona paprika
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
aliejaus
žalumunų

Kepenėles nuplauname, pašaliname sausgysles ir supjaustome vieno kąsnio gabaliukais. Lengvai pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atidėkite.
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepiname smulkintą svogūna, papriką ir išspaustus česnakus (šie trys produktai kepenėlėms suteiks puikų skonį).
Sudėkite smulkintą pomidorą, pomidorų pastą,prieskonius, sudėkite kepenėles ir įpilkite 1/4 stiklinės vandens arba sultinio. Ant lengvos kaitros patroškinkite apie 5-7 min. Užberiame žalumynų smulkintų ir išjungiame viryklę.
Tiekite su norimu garnyru.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...