Monday 28 October 2019

Kreminės varškės apkepas su vynuogėmis

Tai va, sėdžiu visa valanda prie kompiuterio ir negaliu parašyti įvado. Niekaip. Vaikai malasi, duodasi, tad nieko gero iš rašymo nesitikėk :)
Dievinu ankstyvus rytus, nes tuomet su dideliu kavos puodeliu prisėdus prie kompo, galiu barškinti klaviatūra ir mintys liejasi per kraštus. O dabar? O dabar nėra ramybės.
Na tuomet einu prie recepto.
Šį receptą pamačiau viename žurnale ir norėjau išbandyti. Rikotos kaip tyčia neturėjau šaldytuve, bet užtat buvo visas kibirėlis kreminės kepinių varškės. Na ir prasidėjo...
Puikus apkepas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei. Su tokiu apkepu ir svečius galima drąsiai vaišinti.
Kepti galite vienoje skardoje, bet galite ir porcijom padalinus. Čia jau kaip jums patogiau ir kaip norisi tą minutę.
Ar gaminsiu dar? O, taip... Ir dar ne kartą, ir ne du...

2 asmenims, apie 40 min.

500 g kreminės kepinių varškės
2 kiaušiniai
1/2 šaukštelio cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
4 šaukštai cukraus( galima ir pamažinti)
1 šaukštas kedrinių pinijų
1 kekė vynuogių( naudojau žalias ir raudonas)
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas manų

Įkaitiname orkaitę iki 190 C. Sviestu ištepame kepimo indelius, pabarstome manais.
Dubenyje išplakame iki vientisos masės varškę, kiaušinius,2 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų, cinamoną. Supilame masę į kepimo indelius, pabarstome kedrinėmis pinijomis ir dedame į orkaitę. Kepame 20 min.(30 min. jeigu skarda didesnė), kol iškils, paruduos ir sutvirtės.
Ištraukiame iš orkaitės.
Vynuoges nuplauname, padaliname mažesnėlis kekėmis, sumaišome su 2 šaukštais cukraus, citrinos sultimis. Dedame į įkaitintą keptuvę ir maišant patroškiname apie 10 min., kol vynuogės suminkštės ir karamelizuosis.
Vynuoges uždedame ant apkepo.


Šaltinis:Beatos žurnalas su mano keitimais

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...