Wednesday 16 October 2019

Kepta vištiena su obuoliais

Su vėsiais rytais mane aplanko melancholija.
Ruduo ateina ir neatsiklausia ar yra laukiamas ar ne. Jei vasara neskuba džiuginti šiluma, tai ruduo nesikuklina-šast ir jau čia.
Virtuvė pakvimpa jau nebe lengvomis  salotomis, o sočiomis sriubomis, troškiniais, arbatomis ir šluma skildančia iš orkaitės.
Jei šeimininkės skuba su obuoliais kepti pyragų, tai aš kepu vištiena su jais.
Šį receptą atsinešiau iš savo močiutės receptų lobyno ir mano šeimoje jis prigijo. Aišku močiutė naudoja paprastus prieskonius, be jokių mandravojimų, o aš kaskart vis kitokių įdedu.
Tad jei turite obuolių ir vištienos, siūlau išbandyti pietums ar vakarienei.
Vištiena gausis minkšta, sultinga, kvapni.
Vienos skardos vakarienė, tad po jos tikrai neteks plauti viso kalno rakandų :)

3 asmenims, apie 60 min.

6 vištų blauzdelės
6 bulvės
2 didesni obuoliai
6 skiltelės česnako
2 šaukšteliai garstyčių
1 šaukštelis kmynų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
pagal skonį čiobrelio
aliejaus

Išspauskite česnakus ir sumaišykite su garstyčiomis, druska, pipirais, kmynais ir čiobreliu. Šiuo mišiniu ištrinkite vištienos blauzdeles ir jei turite laiko, palikite pasimarinuoti.
Į skardelę dėkite ketvirčiais pjaustytas bulves, sudėkite vištieną, pašlakstykite aliejumi ir dėkite kepti į 180 C. orkaitę 30-40 min. Likus iki kepimo pabaigos 10 min. sudėkite ketvirčiais pjaustytus obuolius(prieš tai išėmus sėklalizdžius).
Skanaus.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...