Wednesday 16 October 2019

12-ta savaitė.Šokoladiniai keksiukai su alumi

Savaitgalis buvo pilnas judėjimo, veiksmo, pažinčių...
Šeštadienį dalyvavome labai fainos mergaitės jubiliejuje ir teko susipažinti su viena mama, kuri pasirodo seka mano darbus. Labai maloniai ir šiltai paplepėjome ir aš ko gero buvau raudona, raudona, nes vis dar keista sutikti žmonės, kurie manę žino iš mano darbų. Laikas mums plepant pralėkė akimirksniu :)
O dabar apie kiek neįprastus,bet labai skanius keksiukus. Juos jau seniai norėjau išbandyti, bet vis neprisiruošdavau. Drėgni, kvapnūs, skanūs. O ko daugiau reikia? :)

18 vnt, apie 90 min.

200 g sviesto
440 g tamsaus alaus
4 šaukštai kokybiškos kakavos
2 kiaušiniai
100 ml grietinės
150 g cukraus
450 g miltų
1 šaukštelis sodos
žiupsnelis druskos

Kremui:
400 g maskarponės sūrio
150 g cukraus pudros
1 šaukštelis kakavos miltelių

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Pasiruošiame kepimui skirtą skardelę, sudedame popierinius keksiukų sijonėlius.
Tirpintą sviestą išplakame su kiaušiniais ir grietine iki vientisos masės. Sudedame cukrų ir plakame, kol cukrus ištirps.Supilame alų ir išmaišome. Suberiame miltus, sodą,kakavą, druską ir išmaišome gerai.
Šią masę supilstome į keksiukų formeles užpildydami 2/3 keksiukų formelių tūrio ir kepame orkaitėje apie 18-20 min. arba, kol keksiukai iškepa.
Atvėsiname.
Kremui išplakame maskarponę kartu su cukraus pudra ir kakava iki vientisos masės.
Dedame kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu ir išspaudžiame kremą ant atvėsintų keksiukų.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...