Thursday 17 October 2019

Alaus ir sūrio sriuba

Kai gavau temą paruošti receptus pagal tam tikrą profesiją, ilgai negalvojusi ėmiau aludarius.
Ne todėl, kad mėgstu alų, o todėl, kad tai pasirodė įdomu. Puiki proga pasidomėti daugiau apie šią profesiją, paruošti receptus su alumi.
Prisipažinsiu, receptai su alumi, pas mus buvo ruošiami ko gero pirmą kartą(nepamenu, kad seniau būčiau tokius ruošiusi).
Vaikystėje pamenu, kaip seneliai darydavo naminį alų. Šalia krosnies stovėdavo bidonas pilnas pradedančio rūgti naminio alaus.
Aludarių diena pasaulyje minima liepos 18 d. šv.Arnoldo alaus globėjo garbei.
Lietuviai aludariai turi savo globėją-Ragutį. O ir ši profesija ko gero ilgai neišnyks, nes alus mūsų krašte vertinamas ir labai populiarus.
Alus puikiai tinka ne tik atsipalaiduoti, atsigaivinti, bet ir į patiekalus ir net kepinius. Kaip man sekėsi su tuo susidoroti, pamatysite patys, kasdien pasidalinsiu vis kitu receptu. Vakar dalinausi keksiukų receptu, o šiandien-sriuba.
Pripažinkit, alaus sriuba skamba keistai ir įdomiai. Nebuvau tokios ragavusi, bet perskaičiusi receptą ir pagaminus pagal save pasirodė gan įdomus skonis. Vyrams tikrai patiks :)
Sūrį naudokite čederio, nes jis papildomai suteiks pikantiško skonio.
Dėl tam tikrų sumetimų, alaus pavadinimo neminėsiu, tik tiek, kad naudojau šviesų.

4 asmenims, apie 30 min.

2 šaukštai sviesto
1 svogūnas
2 saliero stiebai
2 morkos
1/2 spalvotos paprikos
2 skiltelės česnako
1 lauro lapas
2-3 šaukštai miltų
250 ml vištienos sultinio(naudojau Vegeta natur vištienos kubelį)
125 ml grietinėlės
125 ml šviesaus alaus
200 g čederio sūrio
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio maltų pipirų
svogūno laiškų smulkintų užberti ant viršaus

Puode, kuriame gaminsite sriubą ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkintus svogūnus, morkas, salierus,česnakus, papriką ir maišant kepiname apie 6 min., kol daržovės suminkštės. Suberkite miltus ir išmaišykite.  Supilkite sultinį, grietinėlę, alų, suberkite sruską, pipirus, lauro lapą ir pavirkite apie 10 min.
Sutrinkite sriubą su trintuvu. Sudėkite tarkuotą sūrį ir maišant pavirinkite, kol sriuba pradės tirštėti.
Tiekiant užberkite smulkintų svogūno laiškų.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...