Monday 21 October 2019

Azijietiškas kopūstų stir fry

Kartais visiškai nėra noro daugybę valandų kuistis virtuvėje gaminant pietus, o paskui plauti kalnus indų. Bet nenumaldomai norisi kažko skanaus. Tačiau tuomet reikia žinoti puikų receptą, kuris bus skanus, o ir indų nebus kalno plautuvėje.
Pamenu kai pirmą kartą pagaminus šį patiekalą guodžiaus draugei I., kad skonis nerealus, o nuotrauka nesižiūri nors tu ką. Labai norėjau pasidalinti su jumis šiuo superiniu receptu, kad gaminau dar...
Man šis patiekalas kažkiek primena mūsų balandėlius, tik nėra ryžių ir skonis šiek tiek pikantiškesnis.

4 asmenims,30 min.

2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas sezamų aliejaus
1/2 šaukštelio rudojo cukraus
1 šaukštas aštraus čili padažo
1 nedidelis kopūstas
2 morkos
keli žali svogūno laiškai
1 šaukštas aliejaus
450 g kalakutienos faršo(galima naudoti kokį mėgstate)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis tarkuoto imbiero šaknies
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
žiupsnelis vištienos prieskonių
sezamo sėklų
čili pipiras

Visų pirma nedideliame dubenėlyje pasigaminame padažą, kuriam sumaišome sojų padažą, sezamų aliejų, rudąjį cukrų ir čili padažą. Atidedame į šoną.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname mėsą.Dedame išspaustus česnakus, imbierą ir pakepiname kelias minutes, kol pasklis malonus kvapas. Tuomet sudedame smulkintą kopūstą, tarkuotas morkas ir maišant kepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės.Pagardiname druska, pipirais, vištienos prieskoniais, beriame smulkintus svogūno laiškus, užpilame pasiruoštu padažu ir išmaišome. Pakepiname dar pora minučių.
Tiekiant užbarstome sezamų sėklomis,smulkintu čili pipiru, svogūno laiškais.


Šaltinis:budgetbytes.com


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...