Sunday 20 October 2019

Aluje marinuotos dešrelės su daržovėmis.


Kokia spalva Jūsų mėgstamiausia? O skaniausia? Taip, taip SKANIAUSIA.
Turbūt pastebėjote, kad daržovės su pačiomis ryškiausiomis spalvomis yra pačios sveikiausios, bet ir skaniausios. Pvz. oranžinė-moliūgas, morkos, žalia-špinatai, brokoliai, žirneliai...
Taigi, kol dar turime visą palete spalvų, pasigaminkite skanius ir spalvotus pietus.
4 asmenims, apie 30 min.+laikas šaldytuve

1 svogūnas
440 ml šviesaus nealkoholinio alaus
1 kg kokybiškų dešrelių(geriausia naminės)
250 ml vištienos sultinio
2 šaukštai sviesto
1 nedidelis kopūstas
2 morkos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų


Dešreles įpjaukite keliuose vietuose ir sudėkite į dubenį. Užpilkite alumi ir padėkite į šaldytuvą pasimarinuoti bent jau 30 min.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
Sudėkite smulkintus kopūstus(pjaustyta peiliu), supilkite sultinį ir uždengę dangčiu troškinkite ant vidutinės kaitros apie 20 min.
Daržoves vis pamaišykite ir jei trūksta skysčio-dapilkite vandens. Sudėkite dešreles, pagardinkite druska, pipirais ir dar patroškinkite 10 min.
p.s. jei naudosite šviežias namines dešreles, tuomet marinuojant jų neįpjaukite, o prieš kepant, apvirkite.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...