Ši anties krūtinėlė labai skani, kvapni ir sultinga. Nesunku ją paruošti, bet koks malonumas valgyti <3 Tai dar vienas "Lapino puota" "kūdikis", tad išvardytais privalumais nėra ko stebėtis.
Ar minėjau, kad paruošimas ir pagaminimas užtrunka apie 30 min., tad puikus patiekalas darbo savaitei ar netikėtai užgriuvus svečiams.
Pas mane šis patiekalas jau įtrauktas į kartojamų patiekalų sąrašą :)
1 asmeniui, apie 30 min.
1 puodelis stiprios juodos arbatos
1 anties krūtinėlė su oda
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
šlakelis aliejaus
Anties krūtinėlės odelę įpjauname negiliai keliose vietose. Dedame į gilesnį indą ir užpilame stipria atvėsinta juoda arbata. Paliekame pasimarinuoti 15 min.
Ištraukus iš arbatos, krūtinėlę žemyn odele dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepame po 5 min. ant vidutinės kaitros, kol krūtinėlė apskrunda ir iškepa. Kepant pagardiname druska bei pipirais.
Tiekiame su norimu garnyru.
Receptas sukurtas draugaujant su Lapino puota :)
No comments:
Post a Comment