Thursday 24 October 2019

13-ta savaitė. Magdalenas-ispaniški keksiukai

Kartais geram vakarui reikia jau išbandytų dalykų, nes naujovės gali nepateisinti lūkesčių.
Seniai išmėginti ir primiršti keksiukai taip pat verti antro šanso ir sugrįžimo į virtuvę sužavėti jus iš naujo.
Paprasti, minkšti ir puikiai derantys su rytine kava ar vakariniu puodeliu kakavos.
Kiek tai ispaniškas receptas-neaišku, nes tokio būtent recepto pas ispanus blogerius neradau.

12 vnt., apie 45 min.

325 g miltų
4 kiaušiniai
200 g cukraus
150 ml aliejaus
100 ml pieno
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos(aš nedėjau)

Kiaušinius ir cukrų plakame iki baltos masės apie 5 min. Tuomet supilame aliejų ir gerai išplakame. Supilame pieną su vaniliniu cukrumi ir vėl gerai išplakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Palaipsniui šį mišinį įmaišome į kiaušinių masę. Išmaišome iki vientisos masės.
Pasiruošiame keksiukų formeles, jas pripildome 2/3 tūrio ir dedame kepti į 180 C. orkaitę 18-20 min. arba, kol keksiukai iškeps.
Skanaus.


Šaltinis:lithuanianintheusa

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...