Monday 14 October 2019

Tiršta grybų sriuba

Vis labiau vėstantys orai, man primena, koks gėris yra dubenėlis karštos sriubos. Kokia ji bebūtų-tiršta, kreminė, netrinta ar su kruopomis-sriuba padeda ne tik sušilti, bet ir atgauti jėgas.
Gal dėl to ir mano blogas vadinasi Samčio, nes sriubas dievinu ir beveik kasdien gaminu.
Šiandien eteryje kreminė grybų sriuba. Pas mus miško grybų nė su žiburiu nerasi, tad naudoju pievagrybius.

400 g pievagrybių
250 g lydyto sūrio
1 svogūnas
2 nedidelės morkos
1 geltona saldi paprika
2 skiltelės česnako
3 šaukštai smulkių makaronų
1.5 l vištienos sultinio
3 šaukštai sviesto
2 šaukštai miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų

Daržoves nulupame ir susmulkiname. Viską pjaustome smulkiais kubeliais, morkas-sutarkuojame, o pievagrybius supjaustome griežinėliais.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname daržoves ir grybus. Kepiname kelias minutes ant lengvos kaitros, kol daržovės suminkštėja. Pagardiname druska, pipirais, dedame miltus ir gerai išmaišome.
Į puodą sudedame kepintas daržoves, makaronus, užpilame sultiniu ir verdame apie 15-20 min.
Sudedame lydytą sūrelį ir gerai išmaišome ir pakaitiname kelias minutes ant vidutinės kaitros.
Jei trūksta skonio-pagardiname druska bei pipirais.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...