Wednesday 25 September 2019

Vištienos troškinys paprikoje

Šiandien nubudau vidury nakties nuo minties, kad spalis jau čia pat, o aš žurnalams dar neparuošiau darbų. Įkirus klausimas nedavė ramybės: kaip tu spėsi viską? Ilgai galvojau ką ir kaip kam ruošiu, nes terminai jau čia, o aš kaip žinia dar niekam nieko nepadariau...
Susiimsiu, būtinai...Tad jei nepasirodysiu kelias dienas eteryje, žinokite:daug gaminu :)
O dabar prie recepto. Nežinau ar jūs esate valgę taip įdarytas paprikas, bet man tai buvo naujiena.Beje, labai skani naujiena. Viduje esantis troškinys toks skanus, kad galima nusikąsti liežuvį. Tešlos kepurė vėlgi duoda savo "šarmo".
Troškiniui naudojau vištienos filė, bet puikiai tinka ir kulšelių mėsa ar net triušiena.

6 asmenims, apie 60 min.

6 spalvotos paprikos
2 šaukštai sviesto
2 nedideli svogūnai
1 didelė tarkuota morka
3 skiltelės česnako
4 pievagrybiai
500 g vištienos filė
šakelė rozmarino
šakelė čiobrelio
2 šaukštai miltų
125 ml grietinėlės
druskos pagal skonį
maltų pipirų pagal skonį
pakuotė sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinis

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Nuo paprikų nupjauname viršūnėles ir išimame sėklas.
Įkaitiname keptuvę ir ištirpiname sviestą. Suberiame smulkintus svogūnus, morkas,grybus, česnaką ir rozmariną su čiobreliu. Pakepiname 5 min., kol daržovės suminkštės.
Sudedame smulkintą nedideliais gabaliukais vištieną ir dar pakepiname, kol vištiena iškeps. Beriame miltus ir maišome.Tuomet supilame palaipsniui grietinėlę ir maišome, kol masė sutirštės. Pagardiname druska bei pipirais.
Šiuo troškiniu pripildome paprikų vidų.
Iš tešlos išpjauname apskritimus( didesnius nė paprikų viršus) ir uždedame ant paprikos viršaus, užspausdami šonus. Subadome šakute. Viršų patepame plaktu kiaušiniu ir dedame į kepimo skardą.
Kepame orkaitėje apie 30 min.
Valgome su norimu garnyru.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...