Tuesday 24 September 2019

9-ta savaitė. Purūs keksiukai su slyvomis

Kaip ten sakoma, gyvenimas per trumpas, kad atsisakytum deserto.
Tai va, aš jo neatsisakau, o mėgaujuosi. Gal todėl ir kilo mintis, kiekvieną pirmadienį pristatyti po naują keksiukų receptą. Su jais man patinka, nes visada galima suvalgyti po vieną, o kitus nunešti kaimynams. Jie laukia tų dienų, kada ateinu su lėkšte karštų keksiukų :)
Ši savaitė buvo pilna desertų, nes vyresnėlio jubiliejus buvo, tad tiek tikrą gimimo dieną, tiek šventimo su draugais buvo torto perteklius, o dar vakar ir draugė atnešė gabalėlį torto. Na tai kaip išlaikyti padorią figūrą?A?
Dalinuosi labai paprastučiu keksiukų receptu, kuris sužavėjo ir mus, ir kaimynus. Tobulai minkšti, kvapnūs, o dar slyvų gabaliukai viduje tokie ... uch...

10 vnt. apie 40 min.

100 g minkšto sviesto
120 g cukraus
3 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
200 g miltų
žiupsnelis druskos
5-6 slyvos

Mikserio pagalba minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart gerai išplakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai šluotele sujungti su sviesto ir kiaušinių mase. Įmaišyti mažais gabaliukais pjaustytas slyvas.
Tešlą dėti į keksiukų formeles ir kepti 180 C orkaitėje apie 30 min.
Skanaus.


1 comment:

  1. Labai ne kažkas - sausi, sprangūs ir nuobodūs...:-(

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...