Thursday 12 September 2019

Triušiena su vynuogėmis ir cukinija

Kadangi oras už lango diktuoja meniu, man nieko kito nelieka, kaip jungti orkaitę ir gaminti sočius pietus.
Šį kartą vienos skardos pietūs su daug spalvų. Prižadu apsilaižysite pirštus, nes šis patiekalas patiks visiems prisiekusiems visavalgiams o ypač triušienos mėgėjams.
Grįžus atostogų į Lt. jau kitos dienos rytą į duris pasibeldė kurjeris su nemažomis lauktuvėmis iš Lapino puota. Viduje buvo ir triušis, kurį mano šeima mėgsta dėl jo švelnaus skonio ir svarbiausia, triušiena yra sveika ir naudinga, tad puikus pasirinkimas renkantis vaikų meniu.
Patiekalas nereikalauja daug pastangų, bet skonio prasme jis yra tikrai tobulas. 
 6 asmenims, apie 60 min.

1.2 kg triušienos
1 nedidelė cukinija
kelios kekės besėklių vynuogių
2 morkos
kelios mažos paprikos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų drožlių
1 šaukštas balzamiko acto
nedidelis pundelis šviežių petražolių

Triušį supjaustome porcijomis. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir apkepiname iš visų pusių triušieną.
Kuminą, druską, pipirus, aitriųjų paprikų drožles ir  balzamiko actą sumaišome.
Cukiniją ir morkas supjaustome griežinėliais. Į dubenį sudedame daržoves, vynuoges, suberiame puse kiekio prieskonių ir gerai išmaišome.
Į kepimo skardą sudedame daržoves su vynuogėmis, pašlakstome aliejumi, uždedame apkepintą triušieną, pagardiname ją likusiais prieskoniais ir dedame kepti į 190 C. orkaitę kepti apie 30 min.
Tiekiam pabarstę žolelėmis.
p.s. jei triušiena arba daržovės pradės labai skrusti, skardą pridengiame folija.


Receptas sukurtas draugaujant su Lapino puota.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...