Thursday 12 September 2019

Antienos stir fry

Šiandienos receptas toks gan greitas. Ir aišku labai skanus. Ne veltui mano ponas Samtis ėjo su lėkšte antros porcijos ir ilgėsingai dairėsi į trečią.
Stir fry- labai greitai pagaminamas patiekalas. Aš šiam patiekalui naudojau Lapino puota smulkintą ančių kulšelių mėsą.
Ar gaminsiu dar?Žinoma. Ir rekomenduoju išbandyti jums, tikrai patiks ir manau, kad kiekviena šeimininkė turi turėti tokį patiekalą savo receptų kraitėje,nes jis pagaminamas labai greitai.

3 asmenims, apie 25 min.

340 g. smulkintos ančių kulšelių mėsos(galima naudoti ir krūtinėlę anties)
1 šaukštas "5 prieskonių mišinys"
2 šaukštai aliejaus
2 spalvotos saldžios paprikos
2 maži čili pipirai
200 g žirnių su ankštimis
3 cm imbiero šaknies
50 ml sojų padažo

Smulkintą antieną ištrinkite prieskonių mišiniu. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir ant stiprios liepsnos apkepinkite. Apkepus mėsai išimkite iš keptuvės ir padėkite į šoną.
Žirnių ankštis pavirkite kelias minutes ir perliekite šaltu vandeniu.
Į keptuvę supilkite likusį aliejų ir sudėkite juostelėmis pjaustytas paprikas, čili pipirus, apvirtus žirnius ir pakepinkite kelias minutes. Sudėkite į keptuvę tarkuotą imbiero šaknį, supilkite sojų padažą ir gerai išmaišykite. Grąžinkite į keptuvę antieną ir maišant pakepinkite dar kelias minutes.
Tiekite su ryžiais.


Receptas sukurtas draugaujant su Lapino puota

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...