Saturday 28 September 2019

Ryžių troškinys čenakinėse

Prisipažinkite nuoširdžiai, ar neužsinorite kartais paprasto, ūkiško, naminio maisto? Juk taip gera virtuvėje užuosti vaikyste ir namais kvepiantį maistą.
Man šis ryžių troškinys čenakinėse yra tikrų tikriausias naminis maistas, kuriuo mėgaujamės ne taip ir retai. Skanu tiek su ryžiais, tiek su grikiais. Viduje garuoja sultinga mėsa ir kvapnios daržovės.
Šį kartą naudojau sultinį iš kubelių(taip, taip, jau girdžiu jūsų balsus:koks tai velnio išmislas) ir tikrai nesigailiu, nes naujieji "Vegeta natur" prieskoniai ir sultinio kubeliai yra iš kruopščiai atrinktų daržovių ir prieskonių, be dažiklių, kvapiųjų medžiagų ir be skonio stipriklių. Jame naudojami 100 % natūralūs ingredientai. Tad drąsiai naudokite gardinant savo patiekalus ir tikrai geru minėkite, nes šie naujieji prieskoniai skiriasi nuo senesniųjų.
Na žodžiu, šis čenakinėse ruoštas troškinukas buvo tikrai labai skanus, kvapnus ir ryžiai buvo minkšti, ko paprastai neišgaunu virdama.
Šalin visus kepsnius ir gaminame troškinius, nes tai naminis, rudeninis ir jaukus patiekalas.

4 asmenims, apie 60 min.

500 g vištienos šlaunelių mėsos
400 g ryžių
2 morkos
1 svogūnas
4 skiltelės česnako
150 g pievagrybių
apie 500 ml.vištienos sultinio (naudojau "Vegeta natur" vištienos kubelį)
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
aliejaus

Ryžius kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu ir supilkite lygiomis dalimis į čenakinių indelius.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintą vištienos blauzdelių mėsą. Sudedame ant ryžių. Toje pačioje keptuvėje įpylus šlakelį aliejaus apkepiname smulkintus svogūnus, morkas, grybus ir česnakus. Kai daržovės suminkštės pagardiname druska bei pipirais ir sudedame į čenakines ant vištienos.
Iš sultinio kubelio pagaminti sultinį ir supilstyti į čenakines, kad viską vos vos apsemtų. Čenakinių indelius uždengti, sudėti į kepimo skardą ir dėti į orkaitę.Kepti 190 C. apie 40-50 mn.
Skanaus.



Receptas sukurtas draugaujant su "Vegeta natur".

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...