Friday 27 September 2019

Keptų figų užkandis

Kiekvienas metų laikas turi savo žavesio, tad iškeliavus vasarai, kiekvienas galime susikurti nors mažyčių akimirkų, kurių net vasara pavydės.
Ruduo man patinka ne tik nusidažiusia gamta, bet ir figų sezonu :) stengiuosi jų atsivalgyti kiek galiu, tad naudoju visur ir visaip. Mačiau ir Lietuvoje šiuo metu akcija joms, tad pats metas pasimėgauti.
Aš šiuo metu sergu, tad į virtuvę užsuku retai,tad kai būnu viena, pasigaminu kažką lengvo ir greitai pagaminamo.
Šį kartą figas gardinau ne tik aitriąja paprika, bet ir medumi. Naudojau jau pamėgtą "Brolių medus" produkciją, nes žinojau, kad su ja viskas gausis puikiai.

8 vnt, apie 15 min.

8 figos
100 g ožkų pieno sūrio
4 ploni griežinėliai prosciutto kumpio
2 šaukšteliai medaus
žiupsnelis aitrios paprikos

Figas įpjaukite kryžmai, bet ne iki galo. Į tarpelius įdėkite ožkų sūrio, užberkite aitriąja paprika. 
Prosciutto kumpį perpjaukite pusiau išilgai, padarydami siauras juosteles. Figas apsukite kumpiu ir statykite į kepimo skardelę. Užlašinkite medaus(jei medus tirštas ar kietas, tuomet šiek tiek pašildykite, kad būtu skystesnis).
Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 C apie 10 min.


Receptas sukurtas draugaujant su "Brolių medus"

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...