Monday 30 September 2019

Lydekos kotletai su daržovėmis

Kai namuose žuvimi mėgaujamės tik aš su vyru, dažnai būna, kad jos lieka ir kitai dienai. Šildyto maisto aš nemėgstu, o išmesti-nepadoru, tuomet tenka galvoti ką paruošti naujo iš likučių.
Kai namuose nuo vakarienės liko keptos lydekos gabalėlių, sugalvojau iškepti kotletus.
Ar dar gaminsiu? Žinoma, nes gavosi tikrai labai skanu. Vyras dar garnyrui ir ryžių užsiprašė, o man tiko ir keptos daržovės.
Sotu, skanu ir likučiai sunaudoti.
p.s. šis patiekalas puikiai pasitarnaus, kai po Kūčių vakarienės liks žuvies :)

2 asmenims, apie 30 min.

500 g keptos lydekos filė
1 svogūnas
2 virti kiaušiniai
1 kiaušinis
1 riekė juodos duonos
žiupsnelis maltų pipirų
žiupsnelis druskos
aliejaus kepimui
miltų apvoliojimui

Garnyrui:
2 morkos
1 svogūnas
3 šaukštai kokybiško pomidorų padažo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
pagal skonį cukraus
žalumynų (nebūtinai)
aliejaus

Lydekos filė kartu su nuluptu svogūnu, virtais kiaušiniais ir duonos rieke sumalame mėsmale. Beriame druską, pipirus, mušame kiaušinį ir gerai išminkome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš masės formuojame kotletus ir apvoliojus miltuose dedame į keptuvę. Kepame po 2-4 min. iš kiekvienos pusės, kol kotletai gražiai apskrus.
Garnyrui aliejų įkaitiname keptuvėje ir sudedame tarkuotas morkas, kubeliais pjaustytą svogūną. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol daržovės suminkštės. Tuomet įmaišykite pomidorų padažą, druską, cukrų ir pipirus. Patroškinkite dar kelias minutes.
Garnyrą patiekite kartu su keptais lydekų kotletais. Ant viršaus užberkite smulkintų žalumynų.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...