2019 m. rugsėjo 20 d., penktadienis

Karamelizuotų svogūnų ir burokėlių sriuba

Šildančių ir pikantiškų sriubų metas. Galėčiau lažintis, kad tokios sriubos jūs dar nevalgėte. Ji tokia savotiška. Skaitant receptą gali pasirodyti, kad tai kažkokia nesąmonė ir taip negali būti. Tačiau nugalėjus smalsumui ir jos paragavus, akys išsiplėčia iš nuostabos. Kreminė, išraiškingo skonio sriuba.

4 asmenims, apie 45 min.

4 virti burokėliai
4 stiklinės sultinio
1/2 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
2 šaukštai sviesto
1 didelis svogūnas
120 ml grietinėlės
1 aitrioji paprika

Patiekiant:
2 virti kiaušiniai
žalumynų

Burokėlius supjaustykite kubeliais, užpilkite sultiniu,sudėkite smulkintą aitriąją papriką, pagardinkite druska bei pipirais ir dėkite virti. Virkite apie 15 min.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite pusžiedžiais smulkintus svogūnus.Ant lengvos kaitros kepinkite maišydamo, kol svogūnai suminkštės, karamelizuosis ir paskleis saldoką aromatą.
Į smulkintuvą sudėkite virtus burokėlius,svogūnus, supilkite grietinėlę ir sutrinkite. Masę praskieskite sultiniu iki norimo tirštumo.
Pilstykite į dubenėlius, uždėkite ant viršaus po puselę kiaušinio ir pabarstykite smulkintais žalumynais.
Skanaus.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą