Monday 23 September 2019

Įdaryta bulvė su tunu ir raugintais agurkėliais

Receptų su keptomis bulvėmis pilna, bet mes su ponu Samčiu sakome:niekada jų nebus per daug. Mūsų šeimoje visi yra bulvių mėgėjai ir jų mes suvalgome tikrai daug.
Anglijoje labai populiarus patiekalas yra "Jacket potatoes" ir jų galima rasti kiekvienoje kavinėje, vaikų mokyklose ir darželiuose.Prekybos centruose pardavinėjamos net atskirai bulvės būtent šiam patiekalui. Įdarai dedami kokius tik sugalvoja, bet populiariausi yra su konservuotomis pupelėmis arba tunu.
Aš dalinuosi sveikesniu įdaru, kuriam nereikia majonezo ir yra lengvesnis už kitus.
Mums patiko, tad tikiuosi ir jums patiks.

4 asmenims, 40 min.

4 didelės bulvės arba 8 mažesnės
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis citrinos sulčių
2 svogūno laiškų stiebai
2 nedideli rauginti agurkėliai
320 g tuno savo sultyse
keli šviežio baziliko lapeliai
4 saujos salotų (naudojau gražgarstes)

Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi.
Dedame į kepimo skardą bulves ir kepame apie 30-35 min.
Dubenyje sumaišome nusunktą tuną, smulkintus agurkėlius, svogūno laiškus, supilame aliejų, citrinos sultis ir gerai išmaišome. Pagardiname druska bei pipirais.
Kai bulvės iškepa, jas įpjauname(ne iki galo) ir šiek tiek išskleidžiame. Į tarpą dedame įdaro.Į lėkštės vidurį dedame saują salotų ir ant viršaus dedame bulvę. Puošiame baziliko lapeliais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...