2019 m. rugsėjo 10 d., antradienis

Ančiukų kulšelės su daržovių piure

Antieną mėgstu be galo. Net ne tai, kad mėgstu, bet dievinu.O jei dar šalia geras garnyras, nuo kurio burnoje liežuvis šokinėja iš laimės, tai išvis tobula.
Prisipažinsiu, kad buvo laikas, kai antieną ruošdavau tik vyrui, bet matyt viskam savas laikas, tad dabar jau ir aš mėgaujuosi ja.
Šis receptas gimė spontaniškai, bet jis vertas įrašo tinklaraštyje tikrai. Grįžome iš atostogų Lt., visi nuvargę, alkani. Prisiminiau, kad turiu "Kitchen me" ančiukų kulšelių su prieskoniais, kuriuos tiesiog su visa pakuote įdėti reikia į orkaitę ir belieka laukti, kol iškeps. Aš aišku taip lengvai nepasiduodu ir priedui sugalvojau daržovių piurė. Gavosi tiesiog tobula vakarienė ir svarbiausia, nereikėjo daug vargo.

2 asmenims, apie 50 min.

2 ančių kulšelės su prieskoniais
1 svogūnas
2 morkos
1 saliero stiebas
1 geltona paprika
8 skiltelės česnako
100 ml. sultinio 
1 apelsinas
kelios šakelės čiobrelio
aliejaus kepimui
žiupsnelis druskos

Ančiukų kulšeles su visa pakuote dedame į orkaitę ir kepame 200 C. apie 50 min.
Kol anties kulšelės kepa pasiruošiame garnyrą. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudedame kubeliais pjaustytus svogūnus, papriką ir saliero stiebus, burokine tarką tarkuotas morkas. Kepiname, kol suminkštės. Sudedame išspaustas česnako skilteles, nutarkuotą apelsino žievelę ir išspaudžiame apelsino sultis. Patroškiname viską ant lengvos kaitros, kol pasklis malonus aromatas. Pagardiname druska.
Į trintuvą sudedame keptuvės turinį, įpilame sultinio ir sutriname iki vientisos masės. Sultinį pilkite dalimis ir stebėkite ar užtenka tokio tirštumo ar norisi skystesnės piurė.
Į lėkštės centrą dedame daržovių piurė, ant viršaus keptą ančiuko kulšelę ir pagardiname čiobreliais.


Receptas gimė bendradarbiaujant su "Kitchenme"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą