2019 m. rugpjūčio 30 d., penktadienis

Žaliavalgiški kamuoliukai

Paprasti dalykai gali būti neprasti. Ir jie nebūtinai turi būti brangūs ar sudėtingi.
Šie kamuoliukai iš burokėlių, patiks ne tik veganams ar žaliavalgiams, bet ir visavalgiams.
Papildomai cukraus nedėjau, užteko iš datulių.

14 vnt. 20 min.

1/2 stiklinės kokoso drožlių
1/2 stiklinės daigintų grikių(aš naudojau gerai išmirkytus)
1 vidutinio dydžio virtas burokėlis
1 stiklinė išmirkytų džiovintų datulių

Į smulkintuvą su S antgaliu sudėkite kokoso drožles ir grikius. Sutrinkite iki miltų konsistencijos.
Sudėkite burokėlį, datules ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.
Drėgnomis rankomis formuokite kamuoliukus ir apvoliokite jūsų pasirinktame mišinyje.Aš voliojau kokoso drožlėse, bet galima ir su sezamo sėklomis, smulkintais riešutais.
Suformuotus kamuoliukus sudėkite į skardelę ištiestą kepimo popieriumi ir dėkite keliom valandom į šaldytuvą.
Mėgaukitės prie kavos puodelio ar tiesiog užkandžiaukite žiūrėdami tv.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą