2019 m. rugsėjo 10 d., antradienis

5-ta keksiukų savaitė. Šokoladiniai cukinijų keksiukai.

- Patikėk manimi, Karlsonai, ne pyragaičiuose laimė!
- Tu ką, išprotėjai? O kame gi dar?

Šie šokoladiniai cukinijų keksiukai yra puikus būdas sunaudoti gausų cukinijų derlių.
Patys keksiukai yra minkšti, drėgni, nėra labai saldūs, o valgant net neįtarsi, kad juose yra cukinijos.
Bandom?

12 vnt, 35 min.

400 g miltų
6 šaukštai kokybiškos kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio druskos
100 ml augalinio bekvapio aliejaus
100 ml pieno
2 dideli kiaušiniai
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g cukraus
1 nedidelė cukinija
100 g juodojo šokolado

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Į kepimo skardą sudedame popierinius keksiukų sijonėlius.
Giliame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius ir druską iki, kol viskas susimaišys.
Kitame dubenyje sumaišome pieną, aliejų, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius.
Abu mišinius sumaišome, sudedame smulkia tarka sutarkuotą cukiniją, suberiame sutarkuotą šokoladą. Gerai išmaišome.
Tešlą dedame į keksiukų formeles, užpildydami 2/3 tūrio ir kepame 20-25 min., kol keksiukai iškils ir iškeps.
Atvėsiname ir skanaujame.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą