Tuesday 20 August 2019

4-ta savaitė.Keksiukai su šilauogėmis ir be kiaušinių

Šiandieną ilgų įžangų nebus, nes užsivertusi darbais, o dar į duris stuksena (tuoj stuksens) maži du berniukai, kuriuos šiandien paliks jų mama man. Tad rašyti ilgai nėra nei laiko, nei noro. Na, bet vakare tai rašysiu, nes turiu priduoti vienam žurnalui darbus, kuriame bus ne tik mano receptai, bet ir straipsnis.
Tad prieš ilgai lauktas atostogas užsiverčiau darbais, kurių pati nelabai pavelku :)
O dabar tęsiant keksiukų savaites, noriu pasakyti, kad juos kepsiu ir atostogų metu, tik visi jie atsiras man jau grįžus namo, nes Lt. tikrai nebus kaip juos publikuoti(nemėgstu rašyti receptų telefonu). Ir prižadu kad gaminsiu daug, daug keliausiu ir grįžusi jums viską papasakosiu :)
O dabar, kol uogų sezonas dar nepasibaigė, dalinuosi puikiu keksiukų receptu su šilauogėmis(jei turite mėlynių-keiskite jomis).

12 vnt. apie 1 val.

250 g miltų
250 g šilauogių
200 ml augalinio pieno
40 g medaus (Brolių medus su šaltalankiais)
15 g kokosų aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos
keli maži lašai vanilės ekstrakto
1 šaukštelis obuolių acto

Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Sodą nugesiname su obuolių actu ir sumaišome su miltais.
Į miltų masę sudedame medų, kokosų aliejų, vanilės ekstraktą, supilame pieną. Viską gerai išmaišome.
Į tešlą įmaišome šilauoges ir gerai viską išmaišome. Masę dedame į keksiukų formeles užpildydami 2/3 jų tūrio.
Dedame į 180 C orkaitę ir kepame 25-30 min., kol keksiukai gražiai pakils ir iškeps.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...