Sunday 4 August 2019

Rikotos keksiukai su razinomis.2 savaitė

Virtuvėje ekspermentuoju ne dėl nuotraukų, o turiu tikslą, kaskart atrasti naujus derinius, skonius, tekstūras.
Rytai mano prasideda taip: atsibundu ir iškart šoku iš lovos. Apsimiegojusi nusileidžiu į apačią, pasidarau kavos ir įsijungiu kompiuterį. Tuomet pražvelgiu receptų naujienas ir nusprendžiu ką gaminsiu. Dievinu šį laiką, kai visi dar miega, o aš ramiai geriu kavą ir dėlioju planus į tam tikras lentynėles. 
O rytais prie kavos dar man patinka...keksiukai. Užtenka vieno, bet turi būti skanus :)
Tad dalinuosi antros savaitės keksiukų iššūkio receptu.
Šie rikotos keksiukai yra duoklė mano vyrui, nes jis mėgsta viską, kur yra razinų, tad lepinau savo vyrą šiais keksiukais.
Kremas šiems keksiukams nebūtinas, bet su kremu keksiukai atrodo prabangiau.

12 vnt.apie 50 min.

200 g rikotos sūrio
200 g miltų
3 kiaušiniai
150 g cukraus
150 g ištirpinto sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
150 g razinų
Kremas:
250 g maskarponės sūrio
150 g cukraus pudros
1/2 citrinos sulčių
keli lašai  raudonų maistinių dažų

Kiaušinius išplakite kartu su cukrumi, kool cukrus ištirps. Sudėkite rikotos sūrį, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišykite į kiaušinių masę. Suberkite razinas ir išmaišykite.
Supilkite tešlą į keksiukų formeles ir kepkite 180 C. apie 20-30 min.arba, kol keksiukai iškeps.
Atvėsinkite.
Kol keksiukai vėsta, pasigaminame kremą. Į dubenį sudedame maskarponės sūrį, beriame cukraus pudrą, įpilame citrinos sultis, bei maistinius dažus ir gerai išplakame.
Kremo masę sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame ant atvėsusių keksiukų.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...