Friday, 19 July 2019

Ryžių ir tuno kepsniukai

Šiuos kepsniukus pamėgs tiek dideli, tiek maži. Įdomaus skonio, greitai pagaminami ir labai greitai suvalgomi.O svarbiausia:puikiai paslėps žuvį ir mažieji gurmanai net neįtars jos čia esant :)  Nors ką ten mažieji, mano ponas Samtis net nesuprato iš ko čia pagaminta :)
Tad jei lieka virtų ryžių, spintelėje liūdi skardinė tuno, visada galite savo šeimai pagaminti puikią vakarienę.

200 g virtų ryžių
285 g tuno ( naudojau tuną saulėgrąžų aliejuje)
1 morka
1/2 svogūno
1/2 nedidelė cukinija
1 didelis kiaušinis
3 šaukštai fermentinio sūrio
2 šaukštai miltų
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
aliejaus kepimui

Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname smulkintus svogūnus bei tarkuotą morką. Kai daržovės suminkštės sudedame sutarkuotą cukiniją( mano buvo maža, tad naudojau puse).Pakepiname daržoves, kol jos suminkštėja. Įspaudžiame česnako skiltelę ir dar pakepiname kelias sekundes.Atvėsiname.
Į dubenį sudedame virtus ir atvėsintus ryžius, nusunktą tuną, kepintas ir atvėsintas daržoves
, pilame lengvai paplaktus kiaušinius ir gerai išmaišome. Suberiame tarkuotą sūrį, miltus, druską bei pipirus ir gerai išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame kepsnelius(geriau nedidelius) ir apvoliojame miltuose. Kepame iš abiejų pusių keptuvėje su aliejumi iki, kol kepsniukai gražiai apskrunda ir iškepa.
Iškepusius kepsniukus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertu aliejų.
Tiekiame su norimu padažu ir garnyru.


Šaltinis:LaMaistas.lt

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...