Thursday, 18 July 2019

Lašiša su saldžiarūgščiu padažu

Šią savaitę visai neturiu įkvėpimo gaminti, todėl vienintelis kriterijus-maistas turi būti greitai pagaminamas.
Turėjau lašišos, tad suorganizavau šeimai labai greitą vakarienę. Salotų recepto nerašau( naudokite pagal savo poreikius), bet lašišos receptu noriu pasidalinti, nes gal ir pas jus būna tokių dienų, kai rankos nekyla nieko daryti, o šeima prašo vakarienės.
Lašišos filė greitai pamarinuojama saldžiarūgščiame padaže, o vėliau iškepama orkaitėje, kol viršus susikaramelizuoja.

4 asmenims, apie 1 val.

4 lašišos filė gabaliukai ( jei dideli, tuomet perpjaukite į dvi dalis) 
6 šaukštai saldžiarūgščio padažo
3 šaukštai sojų padažo
1 šaukštelis tarkuoto imbiero

Dubenyje sumaišykite saldžiarūgštį padažą, sojos padažą ie tarkuotą imbierą. Sudedame nuplautą ir nusausintą lašišos filė. Pamarinuojame šaltai bent jau 30 min.
Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi. Sudedame lašišos filė (marinato neišpilame) ir dedame kepti į orkaitę. Kepame 180 C. apie 6-10 min. Patepame viršų likusiu marinatu ir dar pakepame kelias minutes, kol viršus karamelizuosis ir žuvis iškeps.
Valgome su norimu garnyru.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...