Friday 5 July 2019

Marinuoti jautienos šašlykai

Vasarą šašlykai kiekvienam lietuviui tampa ko gero trečiąją religija po krepšinio. Visi turi tą savo "atkaltą" receptą ir kiekvienas įrodinėja, kad jų šašlykai yra patys pačiausi ir, kad būtent jie moka juos kepi geriausiai.
Aš nesiginčysiu ir nieko neįrodinėsiu, o tiesiog tyliai pasimėgausiu sode keptu šašlyku :)
Šį kartą dalinuosi jautienos šašlyku, kurį gaminau pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį. Mėsa gavosi kvapni, sultinga. Garnyrui tiekiau virtus ryžius, bet galite valgyti su daug daržovių ar kitokiu mėgstamu garnyru.

4 asmenims,15 min +marinavimas

750 g jautienos išpjovos 
3 saldžios paprikos
1 didelis raudonas svogūnas
16 maži pievagrybiai

Marinatui:
6 išspaustos česnako skiltelės
2 šaukštai sojų padažo
2 šaukštai Vusterio padažo
3 šaukštai balzamiko acto
1 šaukštas aliejaus
1/4 šaukšto maltų pipirų
1 aitrioji paprika

Marinatui visus ingrediantus sumaišykite.
Jautieną supjaustykite vieno kąsnio gabalais. Sudėkite į marinatą, išmaišykite, kad visi gabalai apsidengtu marinatu ir dėkite į šaldytuvą bent jau 30 min., bet geriausia per naktį marinuoti.
Paprikas ir svogūną supjaustykite norimo dydžio gabalais ( pageidautina didesniais). Ant išmirkytų medinių iešmų ( galima metalinių jei turite) maukite paeiliui:mėsa,svogūnas, mėsa, pievagrybis, mėsa, paprika ir t.t... Aš, kad iešmeliai nesudegtu galiukus apsukau folija.
Kepkite ant žarijų pavartant apie 4 min. iš kiekvienos pusės.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...