Jeigu sekate nors vieną blogerį, tuomet puikiai žinote, kad jie mėgsta naujoves, iššūkius. Gali pliurpti ilgai apie naujus receptus, produktus, aplankytas kavines ir restoranus. Ne kartą jau rašiau, kam gaminti dar kartą, jei tiek daug yra dar negaminto. Na mano draugės atėjusios išgerti kavos irgi išgirsta visą "tiradą" mano pliurpalų apie maistą :)
Taigi, mėgstu ieškoti, bandyti, ragauti, kviesti draugus pasivaišinti.
Išbandžiau naujus kavos skonius, kurie man labai patiko ir tikrai šitokios kavos patiekus svečiams-neapsigausite.
Šią kavą priskirčiau prie šaltų, nes želė gabaliukai nors ir užpilti karšta kava, ją atvėsina ir ji jau nėra karšta.
Kavos želė gaminau pati ir ji puikiai tinka ne tik į kavą, bet ir į tauresnio gėrymo taurę :P
2 asmenims, 20 min.(neskaitant želė stingimo)
1 šaukštelis želatino
1 stiklinė vandens
1 šaukštas kavos
2 puodeliai/stiklinės mėgstamos kavos paruoštos su pienu
Į prikaistuvį sudedame želatiną, užpilame šlakeliu vandens ir maišome, kol želatinas ištirps. 1 šaukštą kavos užplikome karštu vandeniu(apie 1/2 puodelio) ir supilame į plakimo dubenį, ten pat supilame ir ištirpintą želatiną ir plakame mikseriu, kol viskas susijungs.
Gautą masę supilame į negilų stačiakampį indą ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Kai želė sustings ir bus galima pjaustyti, ją supjaustome nedideliais kvadratukais ir sudedame į stiklines. Užpilame šilta kava su pienu.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment