Avokadai gali būti salotose, desertuose,gali būti užkandžiai, bet gali būti ir sriuboje.
Šią sriubą nusižiūrėjau jau pernai, bet vis nedrįsau išbandyti, nes bijojau nusivilti. Tačiau kai pas mus prasidėjo karščiai, o šaltibarščiai jau kaip ir nusibodo(šššš...tik niekam nesakykite), sugalvojau, kad metas išbandyti kitokius derinius.
Ką galiu pasakyti? Rimtas konkurentas šaltibarščiams.
2 asmenims, 5 min.+atšaldymas
1 didelis avokadas
1 ilgavaisis agurkas
2 jelepeno pipirai
250 ml natūralaus jogurto be priedų (galima keisti kefyru)
3 skiltelės česnako
pundelis šviežių krapų
pagal skonį druskos
1 laimo sultys
alyvuogių aliejaus
keli stiebai svogūno laiškų
Avokadą nulupame ir išėmę kauliuką sudedame į trintuvą.Agurką nulupame, supjaustome ir suberiame į trintuvą.Sudedame jelepeno pipirus,krapus, nuluptas česnako skilteles, įspaudžiame laiko sultis, pagardiname druska, supilame jogurtą ir sutriname iki norimo tirštumo.
Atšaldome.
Prieš tiekiant supilstome į dubenėlius ir užberiame smulkintais svogūno laiškais, bei pagardiname alyvuogių aliejumi.
Šaltinis:currytrail.in
No comments:
Post a Comment