Friday 14 June 2019

Šokoladiniai keksiukai su braškėmis

Ryte perskaičiau, kad šiandien yra keksiukų diena, tad puiki proga išsikepti jų.
Aš dvi dienas buvau panirusi virtuvėje į miltų debesis, kremų plakimus bei tešlų maišymus, o dabar šį malonumą perleidžiu jums, nes šiandien puiki proga pasimėgauti keksiukais.
 Kaip minėjau anksčiau, mokykloje buvo kavos popietė, kur surinkti pinigai atiteks vienam fondui. Negana to, kad nunešiau beveik 100 keksiukų, tai dar ir savanoriavau juos prekiaudama.
Labai smagus jausmas, kai stalai pilni įvairių kepinių, o tavo kepiniai išperkami patys pirmi :)
Kitą savaitę aš ir vėl nešiu savo kepinius, nes šeštadienį bus "šeimos diena" mokykloje.
O dabar pereikime prie keksiukų.Šie keksiukai gimė mano galvoje pakeliui į parduotuvę nusipirkti produktų. Keksiukai pilni skonio , minkšti ir labai skanūs. Jei mėgstate šokoladą, braškes ir maskarponę-patiks.

12 vnt.apie 45 min.

120 g miltų
120 g cukraus
100 g. sviesto
100 g juodo šokolado 
4 šaukštai kakavos
4 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal poreikį braškių uogienės
250 g maskarponės sūrio
5 šaukštai cukraus pudros
keli lašai raudonų maistinių dažų
6 braškės

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Pasiruoškite keksiukams kepti formeles.
Prikaistuvyje sviestą ištirpinkite kartu su smulkintu šokoladu. Įmaišykite cukrų ir kakavą. Maišydami masę po vieną įmaišykite kiaušinį, kaskart gerai išsukdami.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir palengva berdami įmaišykite į masę.
Masę supilkite į keksiukų formeles 3/4 keksiukų tūrio ir dėkite kepti į orkaitę apie 20-30 min. Patikrinkite mediniu smeigtuku ar iškepė. Atvėsinkite.
Kai keksiukai atvės peiliu viršuje gražiai išpjaukite duobutes ir į jas įdėkite uogienės ( aš dėjau po nepilną šaukštelį). 
Kremui maskarponę išplakite su cukraus pudra ir maistiniais dažais. Supilkite į konditerinį maišelį su žvaidždutės antgaliu  ir užspauskite kremo ant keksiukų viršaus.
Puoškite perpjautomis braškėmis.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...