Wednesday 12 June 2019

Anties kulšelė su kriaušių tyre

Kadangi tai easy kategorijos receptas, tai nėra ką čia daug ir rašyti. Jį reikia gaminti ir valgyti.
Jau seniai įsitikinau, kad antiena puikiai dera su vaisiais, tad gamindama antieną vis šalia įkomponuoju kokį vaisių ar uogą.
Šį kartą mano akys užkliuvo už kriaušių, kurios liūdėjo jau kelios dienos ir niekas jų nenorėjo. Pasigailėjau ir sumeistravau tyrę prie antienos. 
Ką galiu pasakyti? Super.
p.s. ryžių recepto nerašau, nes gaminau paprastai, kaip išmokė lenkė M. prieš daug metų. Tiesiog vištienos sultinyje išverdame ryžius ir likus 5 min. iki virimo pabaigos sudedame šaldytus žirnelius. Viskas. Easy, bet kaip skanu :)

2 asmenims, apie 30 min.

2 anties kulšelės (naudojau "Lapino puota")
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų
2 kriaušės
1 šaukštas rudojo cukraus
keli salotų lapai

Anties kulšeles įtriname druska bei pipirais. Dedame į kepimo indą ir dedame kepti 180 C. orkaitėje 20-25 min.
Į prikaistuvį sudedame nuluptas kriaušes, užberiame cukraus, šlakelį vandens ir apverdame kriaušes. Vieną kriaušę sutriname trintuvu iki tyrės konsistencijos, o kitą dar paverdame, kol šiek tiek karamelizuosis.
Į lėkštes dedame salotų lapus, uždedame anties kulšelę, šalia pilame tyrę ir uždedame pjaustytą kriaušę.
Skanaus.
p.s. jei norite tikrai kokybiškos antienos, tai pirkite "Lapino puota" antieną, nes ji dar niekada nenuvylė :)



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...