Atšventėme vakar vidurvasarį ir dienos jau pradės trumpėti, o aš dar nevasarojau. Taip, taip, pas mus šiemet vasaros nebuvo dar. Lietus, lietus,lietus...
O kol saulės nėra danguje, aš ją susikuriu lėkštėje ar desertų pavidalu.
Šį kartą itališkas desertas panakota su apelsinine žele. Receptas labai lengvas, skonis puikus. Pats desertas tirpsta burnoje ir su kiekvienu šaukštelio pakabinimu priverčia užsimerkti.
4 asmenims, daugiau nė valanda
200 ml 33 proc. grietinėlės
100 ml pieno
100 g cukraus
1 šaukštelis želatinos
30 ml šalto vandens
1 pakelis apelsininės želė
Žele paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės, tik pilkite per puse mažiau vandens.
Želatinos grūdelius užpilkite 30 ml šalto vandens ir palikite išbrinkti.
Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę ir šildykite, bet neužvirinkite. Suberkite cukrų ir maišydami virkite, kol cukrus ištirps.Jokiu būdu neleiskite užvirti.
Į grietinėlės mišinį, kai ištirps cukrus supilkite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite.Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir supilstykite į pasirinktus indelius. Sudėkite į šaldytuvą. Kai kremas sustings, ant viršaus užpilkite pradėjusią stingti želę ir dėkite į šaldytuvą, kad pilnai sustingtu.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment