Monday 24 June 2019

Tandoori vištiena

Ne visuomet turime daug laiko suktis tarp puodų, o galiausiai ir idealiai pateikti. Kartais norisi tiesiog greitų, tiesiog 1,2, bet skanių pietų.
Šį kartą nusikelsime į tolimąją Indiją iš kur kilęs šis vištienos patiekalas.
Mano universiteto dėstytoja yra indė ir ji labai mėgsta sukiotis virtuvėje, tad mes abi turime apie ką pasikalbėti. Tad ir šis receptas iš jos lūpų. Aišku, tai nėra autentiškas receptas, su šiokiais tokiais nuklydimais, nes kiekviena šeimininkė turi savo tandoori vištienos receptą.
Visumoje tai greitai pagaminamas patiekalas, tik marinavimui reikia laiko ir geriausia vištiena paruošti iš vakaro ir šaldytuve laikyti per naktį, o kitą dieną kepti. Taip marinuota vištiena puikiai tiks kepti ne tik orkaitėje, bet ir ant griliaus.
Prie jos puikiai tinka ryžiai bei daržovių salotos.

4 asmenims, 45 min.+ marinavimas

4 vištienos kulšelės
200 g natūralaus graikiško jogurto
1 šaukštas sutarkuoto imbiero
1 šaukštas tandoori masala prieskonių
1 šaukštelis garam masala prieskonių
5 skiltelės sutraiškyto česnako
1 šaukštelis džiovintos kalendros
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 citrinos sultys
pagal skonį druskos
1 šaukštas aliejaus

Visus ingredientus sumaišykite dubenyje. Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir sumerkite į marinatą. Gerai apvoliokite marinatu, kad višta juo pilnai pasidengtu. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C.  Į kepimo indą sudėkite vištieną ir užpilkite marinatu, kuris liks nuo vištienos. Kepkite 40 min.



Šaltinis:mano dėstytoja iš Indijos

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...