Sunday, 23 June 2019

Ostkaka-švediškas varškės apkepas

Ostkaka- švediškas varškės apkepas. Jis yra labai lengvai pagaminamas ir labai skanus. Primena mūsų mėgstamą varškės apkepą.
Puikus paiekalas vėlyvievms savaigalio pusryčiams, kur nereikia niekur skubėti. Paruoši per 10 min., dedi į orkaitę beveik 1 val. ir grįžti į lovą paskaityti knygos, kol tavo pusryčiai gaminasi :)

2 asmenims, apie 60 min.

4 kiaušiniai
50 g cukraus
60 g maltų migdolų
450 g birios varškės
320 ml. grietinėlės 35 proc.
sviesto formai patepti

Cukrų ir kiaušinius plakimo šluotele lengvai paplakite. Suberkite maltus migdolus, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.
Sudėkite birią varškę ir gerai išmaišykite. Tešla bus skysta.
Kepimo indelius ištepkite sviestu ir supilkite masę. Galite dar ir uogų ar vaisių įdėti į vidų ( skoniui tikrai nepakenks).
Kepkite 180 C. apie 50 min., kol viršus apskrunda ir vidus iškepa.
Valgyti su plakta grietinėle ir braškių uogiene.


Šaltinis:strielkabielka

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...