Friday 21 June 2019

Daržovių troškinys ant laužo

Šis troškinys yra mėgstamas mano šeimos ir tik pasitaikius progai visada jį gaminame.
Gamtoje galima kepti ne tik šašlykus, išvirti žuvienę, bet ir pasigaminti troškinį. Šiandien pasitaikė puiki proga sode pasikurti grilį, ant grotelių uždėti puodą ir troškinti pietus. Šis troškinys paprastas, bet visgi dūmų aromatas duoda savo cinkelį.
Ilgas savaitgalis, Joninės, puikus oras, tad puiki proga gamtoje pasigamintį šį troškinį arba kažką panašaus.
Aš laužo nekūriau, tiesiog ant grilio grotelių uždėjau puodą ir taip troškinau. Jeigu turite puodą tinkamą kabinti virš laužo, tai būtinai taip ir gaminkite.


8 asmenims,60 min.

šlakelis aliejaus
500 g kiaulienos sprandinės
3 morkos
6 bulvės
3 salierų stiebai
2 l daržovių sultinio
1 nedidelis kopūstas
1 šaukštelis raudonėlio
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
6 šaukštai pomidorų padažo
3 šaukštai grietinės

Įkaitinkite puodą su šlakeliu aliejaus ir jame apkepinkite pjaustytą mažais gabaliukais mėsą. Mėsą kepinkite iš abiejų pusių, kad gerai apskrustų. Kai mėsa apskrus sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas,salierus ir dar 2 min. pakepinkite.
Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, šiaudeliais pjaustytą kopūstą, supilkite pomidorų padažą, sultinį, berkite raudonėlį, druską, pipirus. Viską išmaišykite ir uždengę troškinkite apie 45 min. Likus keliom minutėm iki troškinimosi pabaigos įdėkite grietinę, išmaišykite.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...