Ech, koks gėris aplink. Penktadienis, šilta,vasara,puiki nuotaika... Ko daugiau reikia? Aišku, skanaus maisto.
Makaronus valgau retai, dažniausiai juos gaminu vaikams, bet jeigu valgau, tai su skaniu padažu. Šiandieną pas mus makaronai su jūrų gėrybėmis. Kažkas nerealaus. Valgė visi ir vien tik pagyros skriejo.
4 asmenims, 20 min.
600 g jūros gėrybių rinkinio( krevetės, kalmarai, austrės)
1 saldžioji paprika
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
60 ml. balto vyno
1 maža aitrioji paprika
1 šaukštas sviesto
120 ml grietinėlės
pundelis šviežių petražolių
300 g makaronų
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepiname smulkintą svogūną, kubeliais pjaustytą papriką. Kai daržovės suminkštėja, sudedame smulkintus česnakus, aitriąją papriką ir dar pakepiname, kol pasklis malonus aromatas. Supilame baltąjį vyną ir pakaitiname, kol išgaruos puse kiekio. Sudedame jūrų gėrybes ir paverdame apie 5 min.,supilame grietinėlę ir dar pakaitiname 2 min.
Išvirtus makaronus nukošiame ir sumaišome su jūrų gėrybių padažu. Užberiame smulkintų petražolių.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment